Weblog
ست&#15 75;سو گر&#15 75;نو فر&#16 07;نگ& #1662;ا&#160 4;و می&#16 06;وا& #1604;&#
Na ruim 1 maand thuis geweest te zijn, was de uitslag van de beenmergpunctie op donderdag 28 mei weer positief. In principe was ik zo snel mogelijk doorgegaan met de volgende kuur
Hoi ik heb ook een loggy!
De nieuwe successerie Hotel 2020 gaat van start! Op ons lscdp.loggy.nl Oe ps, zo lekker ontdeugend...
De levensverhaal over erotischehulpmidde len Sexspeelgoed in vroegere tijden en heden Als het gaat aangaande praten over seks doen we dat openlijk met onze vrienden. We hebben het
ست&#15 75;سو گر&#15 75;نو فر&#16 07;نگ& #1662;ا&#160 4;و می&#16 06;وا& #1604;&#
Plaats bericht!

Wat is een weblog?


Een weblog, of blog, is een vaak persoonlijk website in een stijl als een dagboek. De maker, de weblogger of blogger genoemd, plaats een verhaal bij een gebeurtenis die hij of zij die dag heeft meegemaakt. Vaak onderbouwd met links naar artikelen omtrent deze gebeurtenis.

Een weblog wordt vaak geupdate. De fanatieke webloggers schrijven meerdere malen per dag nieuwe stukjes. De nieuwste berichten komen altijd bovenaan de pagina te staan zodat de bezoekers van de weblog meteen kunnen lezen.

Verschillende soorten weblogs

Het is niet makkelijk om duidelijk aan te geven welke soorten weblogs er zijn bij wijze van net zo veel soorten weblogs als er webloggers zijn.

De persoonlijke weblog gaat over het leven van de weblogger zelf. Hij of zij schrijft over zijn/haar belevenissen en gedachten. Een voorbeeld van een persoonlijke weblog is bijvoorbeeld de weblog van Het leven Is Leuk.

Aan de andere kant zijn er weblogs die niet een persoon, maar een vast beschrijven. Dat onderwerp kan alles zijn: nieuws, muziek, politiek etc etc. Een voorbeeld van zo'n soort weblog is bijvoorbeeld de Scrap Weblog, een weblog die alles laat zien over scrappen..

Waarom een weblog beginnen?

Je hebt nu een idee wat een weblog is. Maar waarom zou je eigenlijk een weblog beginnen? Er zijn een hoop redenen te verzinnen maar hieronder een paar uitgelegd.

Soms is het praktisch om een weblog te kiezen

Als je een persoonlijke website wilt beginnen, met gewoon wat informatie over jezelf en je belevenissen, dan is het vaak praktischer om voor een weblog te gaan in plaats van een eigen website. Waarom? Omdat het updaten van een weblog over het algemeen een stuk eenvoudiger en sneller gaat. Bij een weblog kan je letterlijk met n druk op de knop je pagina updaten. Bij een 'gewone' site kost dit veel meer tijd en moeite.

Zo zijn er naast persoonlijke websites nog andere categorien die zich lenen voor een weblog. Je kunt daarbij denken aan allerlei sites die het laatste nieuws op een bepaald gebied willen plaatsen. Bijvoorbeeld formule 1 nieuws of nieuws over een populaire band. Met een weblog kan je zulk nieuws zeer snel melden aan je bezoekers omdat het updaten in no time gebeurd is.

Webloggen is zeer populair

Het webloggen heeft het afgelopen jaar een grote groei doorgemaakt. Er zijn talloze mensen die op dit moment loggen, waaronder veel bekende personen.

Webloggen is leuk

De belangrijkste reden om een weblog te beginnen is natuurlijk dat het gewoon leuk is om te doen. Wel moet je van tevoren beseffen dat het de nodige inspanning zal kosten om je weblog dagelijks te blijven updaten. Als je op een gegeven moment terugkerende bezoekers hebt, dan verwachten zij ook dat er wat nieuws te lezen is op je weblog. Anders raak je de bezoekers kwijt.

Wat heb je nodig?

Je hebt maar heel weinig nodig om met een weblog te kunnen beginnen. Een weblog aanbieder is genoeg, en deze heb je gevonden, je kunt je eenvoudig aanmelden bij Loggy! om een weblog aan te maken.

Termen / vakjargon

Blog is het zelfde als weblog, of log. Je hebt verschillende soorten weblogs: videoblog, babysite, clublog, corporate blog of businessblog, facelog of space blog, filmblog, fotoblog, lifelog, linkdump of linklog, moblog, muzieklog, nieuwslog, politiek weblog, reisblogs, shocklog, stadsblog, themablog, tv-blog, wijkblog.